Wedstrijdverslag turnen dames Wildervakn 21 mei

Zaterdag 21 mei zijn er in de meerkampfinale maar liefst 42 turnsters van de derde, vierde en vijfde divisie in actie gekomen in Wildervank.
In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de middenbouw. Deze turnsters hebben nog niet zoveel wedstrijdervaring waardoor de zenuwen soms nog erg hoog waren. In een zeer groot deelnemersveld haalde Veerle in de categorie middenbouw N4 een knappe 3e plaats. Phileine had een sterke balkoefening en belandde net naast het podium op een vierde plaats, Vera turnde stabiel en was 5e en Anne-Lotte had helaas een kleine misser op sprong maar behaald desondanks een knappe 6e plaats. In de middenbouw niveau 5 liet Eden een prachtige vloeroefening zien waarbij ze ook het eerste cijfer hierop noteerde.
In de tweede wedstrijd waren de jeugdmeiden van supplement G en F aan de beurt. Bij de vierde divisie, Jeugd F, behaalde Leijne de bronzen medaille. Op brug werd ze eerste en vloer tweede. Het deelnemersveld was groot en de resultaten lagen ook allemaal erg dicht bij elkaar. Ilva, Norah en Isabel grepen naast een podiumplek, maar hebben mooie oefeningen laten zien. Bij de vijfde divisie, Jeugd G, nam Sarina ook de bronzen medaille mee naar huis. Met een nette brugoefening behaalde de ze de eerste plek op brug. Danne, Kaylee en Mirjam hebben veel verbeteringen laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd en kunnen trots zijn op de prestaties die ze hebben neergezet. Mirjam behaalde zelfs de eerste plek met haar mooie sprong.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan de junioren E en F. Bij de junioren E was er een volledig podium voor turnstad. Lynn kreeg het goud omgehangen, Myrthe het zilver en Olivia het brons. Myrthe turnde voor het eerst op een wedstrijd een salto hele schroef achterover, wat resulteerde in een eerste plek op vloer. Lynn behaalde een eerste plek op sprong, brug en balk. Olivia werd met een strakke oefening tweede op balk. Jade sprong deze keer voor het eerst een half in half uit op een wedstrijd, dat resulteerde direct in het eerste cijfer op sprong! Ook Yolanthe en Jette kwamen in actie deze wedstrijd, ze turnden beide nette en stabiele oefeningen deze wedstrijd. Yolanthe kreeg met haar vloeroefening zelfs het 4e cijfer.
Bij de junioren F was het de beurt aan Jonna, Lieke en Esmee. Zij hebben allen deze wedstrijd mooie oefeningen laten zien, zonder grote fouten. Jonna had een top vloer oefening! En kreeg hiervoor het 2e vloer cijfer. Esmee had een mooie overslag laten zien op sprong die goed was voor het 4e sprong cijfer. Lieke heeft deze wedstrijd voor het eerst arabier salto gesprongen op vloer!
In de laatste wedstrijd kwamen de dames van Senioren D en Jeugd E in actie. Bij de senioren liet Laura zien haar zenuwen goed onder controle te hebben en mocht de gouden plak mee naar huis nemen. Laura turnde op alle onderdelen stabiele oefeningen wat een eerste plaats op brug, een tweede plaats op sprong en een derde plaats op balk en vloer op leverde. Vera kon haar draai deze wedstrijd wat minder goed vinden helaas. Al met al heeft ze wel 4 oefeningen neer gezet met niet al te grote fouten en konden we zeker spreken van een creatieve brug oefening.
Bij de jeugd E meiden werd Diantha 1e en Lynn 3e. Diantha liet stabiele oefeningen zien waardoor ze er met kop en schouders bovenuit stak. Lynn behaalde de eerste plek op sprong. Karlijn stond een lange tijd op de derde plek, maar door een val op vloer moest ze een medaille laten schieten, ook zij zette een knappe eerste prestatie neer op balk. Yael turnde een stabiele meerkamp en werd eerste met haar mooie vloeroefening.
Al met al hebben alle meiden deze wedstrijd weer goed geturnd en mogen ze allemaal trots zijn op hun eigen prestaties. De volgende wedstrijd is alweer in aantocht, dus er wordt weer hard getraind voor de toestelfinales op 11 juni!

Bekijk hier alle gemaakte foto’s van deze dag

Reageer