Wedstrijdverslag 11 juni 4e/5e div Dames Turnen

Zaterdag 11 juni was het tijd voor de toestelfinales voor de bovenbouw turnsters van de 4e en 5e divisie te Groningen. Hier hadden maar liefst 23 turnsters zich geplaatst voor 1 of meerdere toestellen.
In de eerste wedstrijd mochten de meiden uit Jeugd G in actie komen op de toestellen waar zij zich voor hadden geplaatst. Danne mocht deelnemen aan brug, balk en vloer. Danne turnde een stabiele wedstrijd met een paar kleine foutjes maar ook met wat nieuwe elementen. Ilana kwam in actie op sprong en vloer, waarbij ze met een hele mooie vloeroefening net naast het podium belande met een knappe 4e plaats. Mirjam had zich geplaatst voor sprong en brug, door 2x een nette half in half uit te springen mocht zij op het toestel sprong het goud mee naar huis nemen. Ook Sarina had zich geplaatst voor maar liefst 3 toestellen, en kwam in actie op sprong, brug en vloer. Met een top brugoefening ging ze naar huis met goud voor dit toestel!
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de meiden van Junior F en E.
Bij de junioren F turnde Jonna op alle toestellen, op brug, balk en sprong turnde ze nette oefeningen, op vloer kwam er een topoefening uit die goed genoeg was voor een gouden medaille. Esmee kwam in actie op brug, balk en vloer. Op brug liet Esmee een hele nette oefening zien, ondanks dat dit de laatste tijd op de trainingen niet zo goed ging. Ook Lieke kwam deze wedstrijd in actie op brug en balk, hierop turnde ze nette oefeningen maar moest helaas op beide toestellen een val incasseren waardoor ze wat punten misliep.
Bij de junioren E was het vandaag de beurt aan Yolanthe, Myrthe, Lynn, Robyn, Olivia, Hamest en Jade. Yolanthe kwam in actie op sprong, balk en vloer. Ze turnde op alle toestellen nette oefeningen, helaas op vloer net naast het podium beland, maar mag ook zeker heel trots zijn op haar 4e plek. Myrthe kwam in actie op alle 4 de toestellen en ging uiteindelijk naar huis met twee gouden medailles om haar nek. Deze had ze verdiend door op vloer en brug twee topoefeningen neer te zetten. Ook Lynn had zich geplaatst voor alle toestellen. Ze wist het goud op balk te pakken, het zilver op brug en het brons op vloer. Voor Robyn stonden de toestellen sprong en brug op het programma. Haar twee sprongen waren vandaag helaas net niet goed genoeg voor een podium plekje, en eindigde hier 4e. Olivia kwam in actie op brug, balk en vloer. Op balk heeft ze een hele mooie en nette oefening laten zien, hier kreeg ze dan ook een zilveren medaille voor! Ook voor haar goede brugoefening kreeg Olivia een medaille, en wel een bronzen. Op vloer moest ze dit keer genoegen nemen met een 5e plaats. Hamest kwam vandaag uit op de toestellen balk en vloer. Op beide toestellen liet ze mooie oefeningen zien. Helaas was het op balk net niet voldoende om een medaille te krijgen en eindigde ze op de 4e plaats. Jade mocht haar oefeningen laten zien op sprong, brug en vloer. Op sprong, sprong jade 2 hele nette sprongen wat haar het zilver opleverde. Ook op vloer had ze een topoefening en kreeg ze ook het zilver om!
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de meiden uit Jeugd F en senior D.
In Jeugd F kwamen vandaag Eveline, Norah, Ilva, Luna, Isabel en Leijne in actie. Eveline kwam uit op de toestellen sprong en brug. En heeft hier nette oefeningen neer gezet, helaas voor haar moest ze op brug een val incasseren. Norah kwam vandaag alleen in actie op balk. Ze zat alleen niet zo lekker in haar oefening en heeft hierdoor 2x de balk vroegtijdig verlaten. Ilva kwam in actie op alle onderdelen vandaag. Door een hele nette brugoefening neer te zetten kon ze op dit toestel een bronzen medaille mee naar huis nemen. Luna kwam in actie op de onderdelen brug en sprong. Ze heeft 2 nette oefeningen laten zien en sinds een lange tijd weer alleen een salto van de brug gedaan! Voor Isabel stonden vandaag de toestellen balk, vloer en sprong op het programma. Ze heeft 3 goede oefeningen laten zien, alleen helaas op balk kreeg ze de zenuwen niet onder controle, waardoor ze niet de oefening heeft laten zien die ze graag zou willen laten zien. Leijne kwam in actie op brug, sprong en vloer. Ze heeft op al deze toestellen nette oefeningen laten zien. Hierdoor mocht ze voor brug en vloer het podium beklimmen en kreeg ze op beide toestellen de gouden medaille omgehangen.
Bij de senioren D was het de beurt voor Laura en Vera. Beide dames kwamen in actie op alle toestellen, en hebben een stabiele meerkamp geturnd.
Vera kreeg door het springen van 2 nette sprongen hier het brons omgehangen. Op vloer heeft ze voor het eerst weer een arabier strek salto gesprongen! En op balk zette ze een erg nette oefening neer. Hiermee wist ze zelfs het zilver te bemachtigen! Laura haar sprong ging vandaag iets minder, maar dat deed niet af aan de andere toestellen. Op brug turnde ze een zeer strakke oefening die goed genoeg was voor het goud! Ook op vloer zat er erg lekker in en kreeg hier dan ook een gouden medaille! Op balk moest ze helaas een val incasseren, maar turnde verder zo netjes dat ze toch nog het podium mocht beklimmen voor de bronzen plak.
Al met al een goede afsluiter voor de meiden van de 4e en 5e divisie en zijn we vandaag naar huis gegaan met maar liefst 10 gouden, 5 zilveren en 5 bronzen medailles!
Het wedstrijd seizoen zit er nu officieel op. Voor alle meiden een seizoen waar ze trots op mogen zijn, na een lange tijd zonder wedstrijden.
Bekijk meer foto’s op facebook of instagram

Reageer