Wedstrijden turnen dames 26 maart Uithuizen

*Wedstrijdverslag Uithuizen 26mrt*

In de eerste ronde waren de teams E aan de beurt. Het eerste junioren E team heeft een zeer stabiele wedstrijd gedraaid zonder vallen van balk en zonder stopjes op brug. Dit resulteerde in hele knappe 1e plaats! Het tweede junioren E team moest het helaas met een teamgenoot minder doen vanwege corona. Desondanks hebben de meiden echt geturnd als een team wat erg mooi was om te zien. Helaas hier en daar wel wat puntjes op balk en vloer laten liggen. Het team is 5e geworden (en 2e op vloer!). De meiden jeugd E zijn hun eerste wedstrijd na 2 jaar gestart op brug. Nette oefeningen zijn daar gedraaid. Balk ging zonder vallen en daar is een 2e plaats behaald. Het team heeft een keurige 3e plaats weten te behalen.
In de tweede ronde turnden Eden, Jenthe, Riva en Lysan hun teamwedstrijd (middenbouw N5). De spanning was hoog en bij brug en balk zijn er dan ook enkele foutjes ingeslopen. De meiden hebben wel supernetjes geturnd. Het was de eerste keer dat ze hun vloeroefening op muziek mochten doen, dat ging hartstikke goed, zelfs als er wat geïmproviseerd moest worden in verband met de timing. Met 137,734 punten is het team derde geworden. Eden heeft met 47,625 punten ook nog een zilveren medaille gewonnen in de individuele wedstrijd! (en was zelfs 1e op balk en vloer).
In de derde en tevens laatste ronde waren de jeugd G meiden aan de beurt. Voor deze meiden was het hun allereerste wedstrijd in de bovenbouw. Helaas door de zenuwen veel foutjes gemaakt. Maar desondanks mag dit team heel trots op zichzelf zijn en zijn er waarschijnlijk ook wat toestelfinales gehaald!

Reageer