Onafhankelijk vertrouwenspersoon

Als vertrouwenspersoon van Turnstad Groningen wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Miriam Feddema, 61 jaar en geboren in Lutten (Overijssel). Op mijn 18de jaar ben ik naar Groningen gekomen om orthopedagogiek te studeren en gebleven. Ik woon met mijn vriend in het zuiden van de stad.  Momenteel ben ik werkzaam als manager van het WIJ team Hoogkerk. Ik ben ruim 30 jaar werkzaam in de hulpverlening in de stad. Gestart bij de jeugdhulpverlening en de Jeugdzorg. Na 23 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de MJD, een brede welzijnsorganisatie. Sinds 6½ jaar werk ik bij WIJ Groningen. Tot mijn 18de jaar was ik ook zelf lid van de gymnastiekvereniging in mijn dorp, met veel plezier.  Ik ben nog steeds actief in de sport. Ik tennis, loop hard en doe aan spinning en bodypump in de sportschool.

Ik vind het een eer om jullie vereniging te mogen ondersteunen als vertrouwenspersoon. Met mijn levenservaring, gecombineerd met mijn professionele ervaring denk ik deze rol goed te kunnen vervullen.

Als vertrouwenspersoon wil ik er zijn voor je als je als lid van Turnstad Groningen last hebt van ongewenst (grensoverschrijdend) gedrag bijvoorbeeld pesten, discriminatie, agressie of seksuele intimidatie. Ik zal samen met jou zoeken naar oplossingen en waar nodig advies, ondersteuning of hulp bieden of regelen. Ik zal alleen met toestemming van jou actie ondernemen. Alleen praten en je hart luchten mag natuurlijk ook. Uiteraard heb  ik geheimhoudingsplicht.

Ik ben te bereiken onder telefoonnummer 06 55498797 of door een mail te sturen naar vertrouwenspersoon@turnstadgroningen.nl

Waarom een vertrouwenscontactpersoon en wat doet deze?
Een vertrouwenscontactpersoon is het aanspreekpunt voor iedereen die een vraag, klacht of vermoeden heeft over- of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Het fijnste is natuurlijk als je met je vraag terecht kunt bij iemand binnen Turnstad Groningen. Dan kan er binnen de vereniging meteen iets mee worden gedaan en ben ik niet nodig. Het is wel belangrijk om je vraag te bespreken. Zeker voor jezelf, maar ook voor de vereniging en om erger te voorkomen. Lukt dit niet of wil of durf je dit niet, dan kan je altijd bij mij terecht, of je nu sporter, ouder, toeschouwer, bestuurslid of trainer bent. Bij mij kan je je verhaal kwijt en dat lucht vaak al op. Ik kan goed luisteren, geef raad en kan je, als het nodig is, doorverwijzen naar geschikte hulpverlening. De gesprekken met mij zijn vertrouwelijk en anoniem, tenzij je zelf anders aangeeft.