Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen van 2 en 3 jaar ontwikkeld.
Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 15 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Bij de uitreiking van het nijntje Beweegdiploma ontvang je ook een mooie badge voor op je gymkleren en een leuk nijntje Beweegboek met spelletjes, kleurplaten en informatie over het diploma.

Samen met mama of papa
Een aanbod dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 2 en 3 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zul je zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Waarom bewegen?
De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 3 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevariëerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Jong geleerd is oud gedaan

Kinderen starten in principe met nijntje Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen naar nijntje Beweegdiploma 2. De beweeglessen worden uitsluitend gegeven door KNGU gediplomeerde gymjuffen en meesters.

Omdat dit een programma is van een aantal weken is het niet mogelijk om op elk gewenst moment in te stromen. Dit kan wel bij onze peuter- en kleutergroepen. In februari 2021 zal er weer een nieuwe cursus starten op de woensdag in Gravenburg in de gymzaal aan de Maresiusstraat om 15.00uur. Zie ook deze pagina voor precieze data en kosten. 

Voor meer info kan je mailen naar: communicatie@turnstadgroningen.nl 
opgeven kan via het onderstaande formulier.

Opgave deelname nijntje
Door het invullen van uw e-mailadres geef je toestemming aan Turnstad Groningen om je e-mailadres te gebruiken voor correspondentie met je
(zoals bijvoorbeeld het ontvangen van nieuwsbrieven en het oproepen voor een algemene ledenvergadering. Wens je de nieuwsbrieven niet meer te ontvangen dan kan je je ten alle tijden daarvoor uitschrijven via de knop unsubscribe onderaan de nieuwsbrief).
geef hier de datum op: DD-MM-JJJJ
Bezig met versturen