Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen van 2 en 3 jaar ontwikkeld.
Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 15 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen.

Samen met mama of papa
Een aanbod dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 2 en 3 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zul je zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Waarom bewegen?
De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 3 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevariëerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Jong geleerd is oud gedaan

De beweeglessen worden uitsluitend gegeven door KNGU gediplomeerde gymjuffen en meesters. Graag nodigen we je uit om mee te komen doen met de peuterlessen waar de onderdelen van het nijntje beweegdiploma centraal staan. We hebben wel een kleine aanpassing gedaan omdat we al lange tijd niet een volledige cursus kunnen aanbieden. We hebben daarom besloten de les om te dopen tot een peuterles waar de onderdelen van het nijntje beweegdiploma aan bod komen, maar het niet meer een noodzaak is om een vast aantal weken te volgen net als op een vast moment te starten.

Dat betekent het volgende:

  • Je kan op elk moment instromen met je peuter en twee gratis proeflessen volgen, alvorens lid te worden
  • Er wordt niet gewerkt met een vaste lessenreeks en een vaste afsluitingsles waarbij een diploma wordt uitgedeeld. Het gaat bij ons in de lessen om het aanleren van de bewegingen, maar er wordt geen diplomales meer georganiseerd of diploma uitgereikt.
  • Je (kind) wordt lid van de vereniging en je betaalt eenmalig inschrijfkosten, per maand clubcontributie voor 1 lesuur per week (met uitzondering van juli en augustus want dan is er geen les) en 1x per kwartaal bondscontributie waarmee je kind onder andere verzekerd is in de les. Zie hier alle bedragen
  • Wanneer je kind de peutergroep ontgroeid is kan hij/ zij doorstromen naar een oudere groep of;
  • Je kan je kind weer uitschrijven. Dat kan elk kwartaal, met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dus bericht voor 1juni, 1 september, 1 december en 1 maart is een opzegging per 1 juli, 1 oktober, 1 januari en 1 april. Zie ook deze pagina

Als dat allemaal akkoord is, nodigen we je graag uit om 2x gratis te komen proeven

Voor meer info kan je mailen naar: verenigingsmanager@turnstadgroningen.nl