Nieuwsbrief Mei 2023

NIEUWSBRIEF 15 mei 2023

In deze nieuwsbrief komen de volgende zaken aan bod:

 • Zomervakantie en feestdagen
 • Belangrijke mededeling van de afdeling Incasso!
 • Nieuwe Ereleden
 • Turncup 17 juni 2023 
 • Vrijwilligers toestelfinales 3 en 4 juni 2023 gezocht 
 • Vrijwilligers Grote Clubactie september 2023 
 • Herinnering actie Decathlon
 • Juryleden gezocht 
 • ALV 19 april 
 • Grote clubactie
 • Flyer turnkamp StportstarZ Zwolle 

Zomervakantie en feestdagen 

Op de onderstaande feestdagen zullen er voor de recreatie geen lessen zijn. Voor de selectie wordt per keer gekeken hoeveel animo er is en of het mogelijk is om de les door te laten gaan, houdt hiervoor de appgroepen in de gaten!

– Hemelvaartsdag: donderdag, 18 Mei 2023
– 1e Pinksterdag: zondag, 28 Mei 2023
– 2e Pinksterdag: maandag, 29 Mei 2023


Voor de zomervakantie geldt:
Recreatie:  Geen lessen van 1 juli t/m 3 september.
Selectie:  Zomerstop 2 weken  (19 augustus- 3 september)

Belangrijke mededeling van de afdeling Incasso! 

Het gebeurt steeds vaker dat er na het afgeven van de automatische incasso de kosten van het lidmaatschap ook overgemaakt worden. Hoewel we extra sponsoring natuurlijk altijd goed kunnen gebruiken, is dit niet helemaal de bedoeling op deze manier. (Natuurlijk wordt het teveel overgemaakte bedrag gewoon terug overgemaakt!) Dus graag het verzoek om dit even goed na te kijken voordat je  de volgende overboeking doet!

Voor vragen over de contributie en facturen kunt u altijd contact opnemen via incasso@turnstadgroningen.nl

Nieuwe ereleden

Tijdens de ALV op 19 april werd van de mogelijkheid gebruikgemaakt om onze nieuwe Ereleden te benoemen en in het zonnetje te zetten! 

Allereerst kreeg Peter Koopmans zijn welverdiende Erelid speldje. Na zijn eigen turncarrière heeft Peter in zijn jarenlange rol als voorzitter (“ik kan me niet herinneren dat hij geen voorzitter was”) onder andere een cruciale rol gespeeld in het mogelijk maken van de bouw van de turnhal. Of, zoals hij het zelf omschreef, “ook gewoon geluk van op het juiste moment op de juiste plek zijn”. Natuurlijk kunnen alle huidige leden en de leden die in de toekomst bij ons komen sporten hier nog lang de vruchten van plukken! Peter kreeg naast het speldje en een bos bloemen ook een boekje aangeboden met daarin leuke herinneringen die verschillende leden en andere bekenden hadden aan hun contact met Peter. 

Daarna was het de beurt aan Daphne om haar Lid van Verdienste titel overhandigd te krijgen. Daphne heeft in haar rol als vrijwilliger voor Kracht & Vriendschap, maar zeker ook na de fusie in haar functie als verenigingsmanager voor Turnstad enorm veel voor de verenigingen betekend. Er werd genoemd dat Daphne absoluut de spin in het web was voor de vereniging, wat terug te zien was in de indrukwekkende lijst met voorbeelden die Peter noemde. Een aantal voorbeelden waren verschillende acties waarbij er extra geld voor de vereniging ingezameld werd, allerlei toffe activiteiten zoals survivallen en kampen en natuurlijk alle veranderingen die plaatsvonden tijdens het fuseren van de drie gymverenigingen en de jaren daarna met alle veranderingen tijdens corona… En er werd genoemd dat dit nog maar het tipje van de ijsberg was! Alle reden dus om deze inzet te belonen met een bos bloemen en een speldje. 

Turncup recreanten 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni wordt er in de sporthal aan de Zuiderweg in Hoogkerk een recreatieve wedstrijd georganiseerd voor zowel de meisjes als de jongens. Hier kunnen ze op verschillende toestellen de oefeningen laten zien die geleerd zijn in de les. Tussen de wedstrijden door zijn er demonstraties van andere leuke sporten binnen onze verenigingen. Kortom, genoeg te beleven.

We hebben intussen al vele aanmeldingen en ook bijna alle vrijwilligersplekken zijn opgevuld waarvoor dank!! Alleen voor het beoordelen van de deelnemers kunnen we nog wat extra helpende handen gebruiken, dus mocht je het leuk vinden alle oefeningen te zien en deze dag beschikbaar zijn kun je een mail sturen naar communicatie@turnstadgroningen.nl

 

 

Vrijwilligers toestelfinales 3 en 4 juni gezocht

We zoeken meerdere volwassenen om te helpen bij zaken als het rondbrengen van koffie en thee op zaterdag en daarnaast zoeken we voor beide dagen nog groepsbegeleiders, dit mogen ook turners of turnsters zijn. 

De voorbereidingen voor de toestelfinales op zaterdag 3 en zondag 4 juni zijn in volle gang!
Lijkt het je leuk om hierbij te helpen en zo meteen eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen hoe het eraan toe gaat bij zulke finales? (Handig bij het beslissen of je jurylid wilt worden!) Mail dan zsm naar communicatie@turnstadgroningen.nl

Herinnering actie Decathlon 

Koop jij ook je turn en sportkleding bij de Decathlon? Gebruik dan vanaf nu de link op onze site, dit kost je niets extra, maar zorgt wel voor extra inkomsten voor Turnstad Groningen!

Jij doet dus eigenlijk wat je normaal gesproken ook al doet- sportkleding online bestellen -, maar wij krijgen er als vereniging nu een kleine beloning voor! Help jij ons ook en shop je mee via deze link? Voor onze bemiddelingspositie ontvangen wij dan een kleine commissie, dit heet Affiliate.

 

Juryleden gezocht

Het was jullie vast niet ontgaan, maar we zoeken nog steeds dringend naar juryleden. Nu kan het zijn dat je de oproepjes leest en denkt; “Heel leuk allemaal, maar wat houdt dit precies in?” Geen nood, de komende nieuwsbrieven zullen we hier uitgebreid aandacht aan besteden!

Met deze maand: Wat houdt de opleiding in?
Intro; TD Basis

Om er achter te komen of jureren iets voor jou is, biedt Dutch Gymnastics de  e-learning Turnen Dames basis (TD Basis) aan. Dit is een korte e-learning waarbij geen voorkennis nodig is, dus heb je nog geen kennis van de turnsport en wil je je graag verdiepen in de onderbouw/DG Fundamentals? Dan is deze training  ook geschikt voor jou!

Deze korte cursus is beschikbaar voor iedereen en daarbij is het een uitstekende voorbereiding op de eerste juryopleiding turnen dames 1 (Jurybrevet TD1).

Kijk voor meer info en om je aan te melden hier: E-learning Jury Turnen Dames Basis

Vervolgens kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de juryopleidingen Turnen Dames 1, Turnen Heren 1 of Acro 2. Waar je de tools krijgt om je als jurylid bij de onderbouw wedstrijden in te zetten. (Hierover in de volgende nieuwsbrief meer! En kijk intussen eens op: Jury worden? (dutchgymnastics.nl)


Naast de online mogelijkheid om eens te proeven of het jureren jou goed ligt, is het natuurlijk ook mogelijk om eens in de zaal mee te kijken, of om bijvoorbeeld eens bij een wedstrijd met een jurylid mee te lopen! (Denk bijvoorbeeld aan de toestelfinales op 2 en 4 juni)

Interesse of andere vragen? Mail dan naar verenigingsmanager@turnstadgroningen.nl 

 

ALV 19 april

Een verslag van de ALV op 19 april nemen we mee in de nieuwsbrief van juni! 

 

Grote Club Actie 

Het lijkt nog ver weg, maar in september doen we net als voorgaande jaren mee aan de Grote Club Actie! We zullen jullie in de komende nieuwsbrieven hiervan op de hoogte houden. 

We zijn alvast op zoek naar mensen die willen helpen met de logistiek achter de schermen, denk daarbij aan het plakken van de stickers op de verkoop-boekjes halverwege september, maar ook aan het ophalen van de Grote Club Actie boekjes in oktober bij lessen bij jou in de wijk en deze naar het verzamelpunt in de turnhal brengen. Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op met onze secretaris Jason via:  2612jason@gmail.com  of 06-53797038 

 

Flyer turnkamp SportstarZ zwolle

Zomer turnkamp SportstarZ Zwolle

Met vriendelijke groet,

Bestuur Turnstad Groningen

 

Reageer