Nieuwsbrief Maart 2023

NIEUWSBRIEF 15 MAART 2023

In deze nieuwsbrief komen de volgende zaken aan bod: 

 • Nieuwe verenigingsmanager & teamleider
 • Afscheid Daphne
 • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
 • Verdien kaarten voor een concert met bekende Nederlandse artiesten! 
 • Juryleden gevraagd
 • Verwerking enquête
 • uitnodiging turnkampen


NIEUWE VERENIGINGSMANAGER & TEAMLEIDER

We zijn blij te mogen melden dat we mensen hebben gevonden die de taken van Daphne kunnen gaan overnemen. Vanaf 1 maart is Lyda de Hek de nieuwe verenigingsmanager. Zij vervult deze functie samen met Mardy onze andere verenigingsmanager net als dat ze nauw gaat samenwerken met Nadine de Waard die vanaf 1 maart teamleider is bij Turnstad Groningen. Lyda en Nadine stellen zichzelf hieronder voor:

Mijn naam is Lyda, ik ben 33 jaar oud en ik woon samen met mijn drie kinderen in Groningen. In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn kinderen (museum, zwembad, bos, strand etc) en daarnaast doe ik aan yoga, luister ik naar luisterboeken en start ik binnenkort weer met mijn studie Pedagogiek. Waar ik naar uitkijk als verenigingsmanager is, samen met Nadine, het eerste aanspreekpunt zijn voor alle vragen en (onverwachte) zaken waar jullie tegenaan lopen. Naast dat ik graag de rust bewaar en het liefst zo efficiënt mogelijk werk sta ik ook altijd open voor een babbeltje of een grapje tussendoor. Ongetwijfeld tot gauw!

Ik ben Nadine, 28 jaar en woon in Groningen. Op dit moment werk ik voornamelijk voor mezelf als personal trainer en geef small group training in Groningen en Eelderwolde. Ik heb 12 jaar lang turntraining gegeven bij de vereniging maar ben daar dit seizoen mee gestopt. Zelf turn ik nog wel bij Turnstad Groningen en doe ik aan crossfit. Met mijn nieuwe functie als teamleider hoop ik de leiding te kunnen ondersteunen en aansturen waar nodig. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de communicatie en ook op technisch gebied te kijken wat er nog verbeterd kan worden zodat we een toekomstplan creëren en daar samen naartoe kunnen werken.


AFSCHEID DAPHNE

Met de komst van Lyda en Nadine is het vertrek van Daphne ook definitief. Officieel was ze al per 1 maart met een andere baan begonnen, maar op de achtergrond regelde ze nog wat zaken tot er nieuwe mensen waren. Hier ook een persoonlijke noot van Daphne:

Na ruim 10 jaar me ingezet te hebben voor Turnstad Groningen (voorheen Kracht & Vriendschap), ga ik de vereniging verlaten voor een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 maart ga ik terug naar mijn achtergrond en pak ik de organisatie op van diverse beurzen, evenementen en ondernemerscongressen bij organisatiebureau Plan Effect in Ommen. Ik heb hier erg veel zin in. 

Natuurlijk ga ik de vereniging missen en alle mensen met wie ik in de afgelopen jaren heb mogen samenwerken. We hebben met elkaar heel wat meegemaakt en de herinneringen koester ik voor altijd. Ik wens Turnstad Groningen en alle betrokkenen een hele mooie toekomst toe en bedank een ieder hartelijk voor de fijne tijd die ik heb gehad bij de vereniging! 

 

UITNODIGING ALGEMENE LEDEN VERGADERING

Op woensdag 19 april zal de algemene ledenvergadering plaatsvinden in de vergaderruimte van Sportcentrum Europapark. Wij nodigen jullie allen van harte uit hierbij aan te sluiten en kennis te maken met de nieuwe bestuursleden en andere nieuwe krachten binnen de vereniging.  De algemene leden vergadering wordt gehouden om met elkaar de stand van zaken te bekijken en een blik te werpen op de toekomst. Bekijk hier de volledige uitnodiging

 

JEUGDSPONSORACTIE POIESZ SUPERMARKTEN – VERDIEN CONCERTKAARTEN

Wij doen mee met de Jeugdsponsoractie van Poiesz Supermarkten. Van 13 februari t/m 9 april 2023 kan je jouw verzamelde munten doneren in de winkel in Hoogkerk. We zien dat jullie al volop sparen, hartelijk dank daarvoor!

In week 14 is het onze promotieweek. We zijn op zoek naar 8 personen (4 ouders en 4 leden) die op zaterdag 8 april onze vereniging willen promoten net als het actieproduct om zoveel mogelijk jeugdsponsormunten te verzamelen die dag.  Dit kan uiteraard in afwisseling van 10.00-15.00uur. Voor hen wordt er dan ook een kaart gereserveerd voor het Jeugdsponsorgala op vrijdagavond 21 april in Leeuwarden. De timeline hiervan is nog niet vastgesteld, maar voorgaande jaren traden er een aantal bekende nederlandse artiesten (Jan Smit, Og3ne, Tim Douwsma) op en was het een groot feest om erbij te zijn.

Wil jij in de winkel de vereniging promoten en daarna naar het Jeugdsponsorgala? Mail dan zo snel mogelijk naar verenigingsmanager@turnstadgroningen.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

 

JURYLEDEN GEVRAAGD

Nog steeds zijn we dringend op zoek naar juryleden. Na onze oproep in de vorige nieuwsbrief hebben we enkele nieuwe aanmeldingen gehad, maar nog lang niet genoeg.

Daarom nogmaals  een dringende oproep voor nieuwe juryleden vanuit de wedstrijdsporters! Zie op de website het hele verhaal hieromtrent en waar we precies naar op zoek zijn.  

 

VERWERKING ENQUÊTE

In december 2022 hebben we een enquête onder de leden, leiding en vrijwilligers van Turnstad Groningen gehouden. Dit betrof een enquête van de tevredenheid over het aanbod en de kwaliteit, maar ook werd gevraagd om mee te denken over de identiteit van de vereniging. Een groot aandeel van de geadresseerden heeft gereageerd, hetgeen we zeer waarderen! De meest concrete uitkomsten van de enquête zijn als volgt:

 

 • De leden waarderen Turnstad Groningen met een 6,7. Ruim voldoende, maar zeker ook ruimte voor verbetering.
 • Als rode draad door de uitkomsten loopt dat structuur en communicatie ontbreekt. Er is geen duidelijk beleid.
 • De sfeer en veiligheid worden goed beoordeeld.
 • Er is een enkele anonieme melding van verbaal/fysiek geweld als grensoverschrijdend gedrag (voor wie dit betreft: er is een vertrouwenspersoon beschikbaar). Dit betreurt ons en zal een aandachtspunt zijn in de verdere besprekingen en vervolgacties. 
 • Er is behoefte aan een aantal commissies. Technische zaken en communicatie zijn het meest urgent.
 • Een aantal respondenten heeft interesse getoond voor vrijwilligersfuncties, maar we hebben zeker meer vrijwilligers nodig! Concrete profielen van de commissies zullen we nog delen.

 

Voor ons heeft dit een goed beeld opgeleverd om mee te nemen in onze beleidsdag op 27 januari 2023. De uitwerking daarvan is nog niet afgerond, maar wanneer dit het geval is zullen we dit kenbaar maken. De volledige uitkomst (en interpretatie daarvan) is uitgewerkt in een PowerPointpresentatie. Deze zal met de leiding worden gedeeld. Leden die hier ook prijs op stellen, kunnen dit laten weten aan verenigingsmanager@turnstadgroningen.nl. De presentatie zal dan worden toegezonden.


UITNODIGING TURNKAMP

Op 30 april wordt er in Leek voor meisjes een turnkamp georganiseerd. Lijkt het je leuk om daar heen te gaan? Op de flyer op de volgende pagina vind je alle informatie

Reageer