Nieuwsbrief 20 september 2021

In deze nieuwsbrief komen de volgende zaken aan bod:
– We zijn weer begonnen
– Financiële situatie
– Nationale Sportweek
– Grote Club Actie
– Flesseninzamelingspunt
– Terugblik zomerinstuif
– Vacatures & Vrijwilligerstaken
– Wist je dat..

WE ZIJN WEER BEGONNEN

Vanaf 30 augustus geven wij weer les en we zijn blij iedereen in de zalen te mogen ontvangen. Het is op dit moment erg druk met aanvragen voor proeflessen. We proberen die zo snel mogelijk te verwerken, maar een reactie duurt op dit moment wel enkele dagen. Heb je een vriendje of vriendinnetje die een proefles heeft aangevraagd, maar nog geen reactie heeft gehad? Nog heel even geduld, de uitnodiging volgt zo snel mogelijk!

FINANCIELE SITUATIE

Na een roerige en spannende tijd kunnen we vaststellen dat we weer op de goede weg zijn. Een aantal kosten hebben we kunnen reduceren en we hebben wat nieuwe inkomsten kunnen genereren. De hoeveelheid aanvragen voor proeflessen biedt perspectief voor de toekomst want de verwachting is dat we snel weer mogen groeien naar het oude aantal leden. Hoewel de zorgen nog niet voorbij zijn, kijken we met goede hoop naar de toekomst.
Lees hier meer over de kostenbesparingen en generatie van nieuwe inkomsten.

NATIONALE SPORTWEEK

Van vrijdag 17 t/m zondag 26 september is het de Nationale Sportweek. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Lees meer op onze website. Turnstad Groningen stelt in deze week haar lessen open om een keer mee te komen doen.

GROTE CLUB ACTIE

Op zaterdag 18 september begint de Grote Club Actie weer. De afgelopen jaren hebben jullie ons goed geholpen met de verkoop van loten. We hopen opnieuw op jullie inzet om gezamenlijk een mooi bedrag op te halen. Ondanks de financiële tegenvaller hebben we door de opbrengst van de Grote Club Actie het afgelopen jaar meerdere locaties vernieuwd en/of extra materiaal aangeschaft. We hopen dat aankomend jaar voort te kunnen zetten. Help jij ook mee? Lees hier meer

FLESSENINZAMELINGSPUNT

Vanaf 1 juli zit er ook statiegeld op kleine petflessen van frisdranken. Als vereniging mag je het statiegeld van deze ingezamelde flessen ten gunste van de club laten vallen. Daarom hebben wij een inzamelingscontainer aangevraagd voor in de turnhal. Lees hier meer over de inzameling

TERUGBLIK ZOMERINSTUIF TURNHAL

Ook deze zomer hebben we een instuif in de turnhal georganiseerd. Met ruim 160 deelnemers over 8 momenten verdeeld gedurende de hele vakantie, kijken wij positief terug op deze extra freerun- en turnmomenten voor iedereen. We gaan nu kijken of we het ook op andere momenten kunnen gaan organiseren.

VACATURES & VRIJWILLIGERSTAKEN

Met een grote organisatie als Turnstad Groningen is extra hulp altijd welkom. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar:

 • Train(st)er met voldoende licenties en ervaring voor 3e divisie senioren, vanaf 2,5uur per week (betaald volgens cao sportverenigingen)
 • Financieel verenigingsmanager, gemiddelde werklast 4-6 uur per week (betaalde vrijwilliger)
 • Verwerking aanvragen proeflessen, gemiddelde werklast 2 uur per week (vrijwilliger)

WIST JE DAT..?

 • we voor deze eerste maand al meer dan 200 aanvragen hebben ontvangen voor proeflessen?
 • we blij zijn met deze aantallen, omdat we graag weer nieuwe leden verwelkomen?
 • we deze aantallen wel moeilijk kunnen bijbenen en dus op zoek zijn naar extra hulp voor de verwerking van deze aanvragen?
 • we op 20 verschillende locaties in en om de stad lesgeven?
 • we meer dan 100 verschillende lessen aanbieden?
 • we blij zijn met alle leiding die deze lessen geven?
 • dit alles wordt georganiseerd door een bestuur van slechts 6 personen, 1 verenigingsmanager met 0,7fte en een handvol vrijwilligers?
 • we erg blij zijn met deze mensen, maar altijd extra ondersteuning kunnen gebruiken?
 • we hopen dat je even kijkt naar de vacatures en serieus wilt overwegen of je een (kleine) taak binnen de vereniging kan oppakken

 

Reageer