1e voorwedstrijd NTS C

De uitblinkers van de dag waren:
🥇Ilva, Safi
🥈Natalia
🥉Luna, Roos

De toesteltoppers waren vandaag:
Sprong:
Ilva (1e), Safi (1e), Jeuraydiz (2e), Michelle (3e), Roos (3e)
Brug:
Ilva (1e), Natalia (1e), Roos (2e), Isabel (3e), Vera (3e)
Balk:
Ilva (1e), Rosalie (1e), Isabel (3e), Safi (3e)
Vloer:
Safi (1e), Natalie (1e), Ilva (2e), Luna (3e), Isabel (3e), Milon (3e), Jeuraydiz (3e)

Op zaterdag 29 februari was het aan de D2 (en D3) meisjes de beurt om op een wedstrijd te laten zien wat we konden. In de eerste ronde mochten de pupillen het spits afbijten.

De pupillen 1 begonnen heel sterk op sprong, waarbij Safi zelfs het eerste sprongcijfer mocht noteren. Daarna naar brug, waarbij doorturnen nog best lastig blijkt te zijn. Vera die haar oefening keurig doorturnde noteerde hier het derde cijfer. Daarna was het de beurt aan de altijd lastige balk. Alle pupillen 1 zijn blijven staan met hun klemrol!!! De pupillen 1 sloten hun wedstrijd af op de lange mat waarbij ze allen straalden en zonder grote fouten de oefeningen doorkwamen. In dit niveau mocht Safi met haar stabiele oefeningen de gouden medaille in ontvangst nemen

De pupillen 2 die in dezelfde ronde als de pupillen 1 turnen lieten op sprong hun sprongbenen zien. Ze hebben allen prachtige overslagen laten zien, met als hoogtepunt Ilva die op haar eerste sprong maar 0,4 aftrek kreeg en dus een score van 14,1 neerzette. Op brug hebben ze de laatste tijd hard geoefend op het doorturnen en dat was te zien! Mirjam, Ilva en Luna turnden hun hele oefening zonder stopjes. Vervolgens was het de beurt aan de altijd smalle balk. Helaas waren sommigen net niet helemaal hun zenuwen de baas op waardoor sommigen op dit toestel een val moesten incasseren. Ook de pupillen 2 eindigden op vloer, waar ze allen een goede oefening hebben neergezet. In deze categorie was Luna 3e en Ilva mocht het hoogste treetje beklimmen en kreeg de gouden medaille overhandigt.

In de tweede ronde kwamen de jongste deelnemers, de mini-instappers D2 aan de start. Voor velen zelfs hun eerste wedstrijd. De turnsters moesten even inkomen op balk, maar daarna lieten ze allen een super nette vloer en sprong zien waarbij Michelle zelfs het 3e sprongcijfer mocht noteren. Op brug lieten ze zien wat voor spierballen ze hadden en lieten allen een super goede koprol-hoekhang zien.

Toen kwam pas in de vijfde ronde Turnstad Groningen in actie. Deze keer was het de beurt aan Jenthe (mini-instap D3) en de instappers D2. Natalia was vandaag goed op dreef en noteerde het eerste brug en vloer cijfer, helaas had ze op balk een missertje, maar desondanks is ze keurig 2e geworden! Ook Roos turnde netjes deze dag en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Daarnaast waren er maar liefst 4 Turnstad Groningen meisjes in de top vijf!!

Al met al een geslaagde dag, nu wordt er hard verder getraind voor de 2e voorwedstrijd op 18 april in Wildervank.

Reageer